Με την κατηγορία της πλαστοπροσωπίας και της απάτης κατ’εξακολούθηση μεταφέρθηκε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ένας πωλητής καρπουζιών ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν ονομαζόταν Βαγγέλης.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, ο 50χρονος άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας στην οποία διαπιστώθηκε ότι, όχι μόνο δεν έφερε το όνομα Βαγγέλης όπως ορίζει ο νόμος, αλλά και ότι τα καρπούζια του δεν ήταν μέλι όπως ισχυριζόταν.
Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ο άνδρας βρισκόταν υπό παρακολούθηση από καιρό από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Φρούτων, το οποίο υποπτευόταν ότι χρησιμοποιούσε παράνομα το όνομα αυτό προκειμένου να εξαπατά ανύποπτους πολίτες ότι τα καρπούζια του ήταν πιο γλυκά από αυτά του εμπορίου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μετά από εντολή του αρχηγού της Αστυνομίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν σήμερα το πρωί το ημιφορτηγό του πενηντάχρονου και ακινητοποίησαν τον δράστη την ώρα που μαχαίρωνε ένα καρπούζι προκειμένου να το δώσει για δοκιμή σε ανύποπτο καταναλωτή.
Κατά την ανάκριση ο 50χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι το όνομα του είναι Κώστας, ενώ αποκάλυψε ότι δεν ήταν Ρομά αλλά βαφόταν καθημερινά και είχε μάθει τη γλώσσα τους για να περνάει απαρατήρητος.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Εισαγγελία Οπωροκηπευτικών.

Advertisements