Δραματική έκκληση κάνουν με ανακοίνωσή του οι εργαζόμενοι στον εκδοτικό οργανισμό «Πήγασο», που εκδίδει μεταξύ άλλων και την εφημερίδα «Έθνος», καθώς όπως αναφέρουν η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο «ξαφνικού θανάτου» και οι 430 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι δίχως να δικαιούνται τα δεδουλευμένα τους και αποζημιώσεις.

Η Επιτροπή Εργαζομένων του «Πήγασου» αναφέρει:

Εδώ και λίγα 24ωρα το εκδοτικό συγκρότημα «Πήγασος» βρίσκεται αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του.
Ο εφιάλτης της πτώχευσης -χωρίς να ευθύνονται οι εργαζόμενοι- και η μόνιμη απουσία από τα περίπτερα ιστορικών εφημερίδων που συνέβαλαν επί δεκαετίες στην ενημέρωση σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης με δεκάδες αποκαλύψεις, έγκυρες αναλύσεις και ρεπορτάζ, είναι εδώ εξαιτίας σειράς λανθασμένων χειρισμών!
Για τους 430 εργαζόμενους στην «Πήγασος», ο κίνδυνος του «ξαφνικού θανάτου» σηματοδοτεί την άμεση μετάβαση τους στο καθεστώς της ανεργίας, χωρίς καν αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων, δικαιώματα που για την πλειονότητα των εργαζομένων στη χώρα θεωρούνται -και σωστά- αυτονόητα.
Οι εργαζόμενοι στην «Πήγασος» (δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί) έχοντας, υπό αντίξοες συνθήκες, παλέψει για πολλούς μήνες να κρατήσουμε ζωντανές τις εφημερίδες και παρά τα προβλήματα που μοιραία δημιουργούνται εξαιτίας της καταγγελίας των δανείων της εταιρείας, διατράνωνουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της πτώχευσης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα νέο, υγιές ξεκίνημα του εκδοτικού συγκροτήματος που το 1981 ανέτρεψε τα δεδομένα στον χώρο του Τύπου.
Είναι η ώρα της μάχης με στόχο να κρατηθούν στην ζωή, ιστορικές εφημερίδες που θα συνεχίσουν να συμβάλουν στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία, συστατικά απαραίτητα για την Δημοκρατία.
Είναι η ώρα που όλοι (τράπεζες, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις στον χώρο του Τύπου) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στις 430 οικογένειες άλλα και απέναντι στην ελευθεροτυπία ως αγαθού για την ίδια την κοινωνία.
Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς σκοπιμότητες. Με τίμιο, «καθαρό» λόγο και κυρίως με πραγματική βούληση για να βρεθεί λύση!Αποτέλεσμα εικόνας για Πήγασος Εκδοτική

Advertisements