Στις 10 Ιουνίου ο Πάνος Καμμένος θα μεταβεί  στην Κύπρο και θα απευθύνει χαιρετισμό σε συνέδριο μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη. Το συνέδριο θα ασχοληθεί από την είσοδο του Γρίβα στη στρατιωτική σχολή μέχρι το 1967.

Ο Γρίβας υπήρξε αντικομουνιστής, χίτης και συνεργάτης των Βρετανών, αλλά και ιδρυτής της εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β’ το 1971.
Οι σχέσεις της X με τα τάγματα των Γερμανοτσολιάδων είναι στενότατες.

Ο Κουρκουλάκος από τους Ιδρυτές της X ήταν επικεφαλής Συν/τος Τσολιάδων στην Πάτρα. Όλοι οι αξιωματικοί της X ήταν ουσιαστικά και Αξιωματικοί Τσολιάδων.

Ο Ταγματάρχης Μανωλάκος των Τσολιάδων ήταν και επικεφαλής Τάγματος X. Ο υπολοχαγός Παντελόπουλος κατατάχτηκε και μυστικά στα Τάγματα Ασφαλείας και ήταν ταυτόχρονα και Διοικητής του Τάγματος X στα Σεπόλια. Ο αδελφός του Σταυρόπουλου Ταγ/χης ήταν και υπασπιστής του γνωστού από την χούντα Ντερτιλή αλλά και ανακριτής – βασανιστής στα Τάγματα Ασφαλείας.

Ομάδες X στα Πετράλωνα με ταυτότητες υπογεγραμμένες από τον Σίμαναν σε συνεργασία με τον Αστυνόμο των Μηχανοκινήτων Μπιτούνι είχαν κάνει εκατοντάδες συλλήψεις και παρέδωσαν πολλούς στους Γερμανούς και εκτέλεσαν άνανδρα αγωνιστές.

Η κίνηση αυτή από πλευράς Πάνου Καμμένου προκάλεσε την έκρηξη της βουλευτίνας του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, που κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μαζέψει τους ανιστόρητους συνεργάτες του και να μην ασελγήσει στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους την περίοδο προ του πραξικοπήματος του 1974.                                                            

Δεν θα πάει στην Κύπρο για να τιμήσει τον Γρίβα τελικά ο Καμμένος μετά τον σάλο.             Δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του Πάνου Καμμένου σε ημερίδα στην Κύπρο προς τιμήν του Γ.Γρίβα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Η Αυγή».

Η συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας στο συνέδριο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την κοινωνία και το ΑΚΕΛ 
Το εν λόγω συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου, και δημοσιεύματα του Τύπου έφεραν τον υπουργό Άμυνας να συμμετέχει σε αυτό.

Advertisements