Είπαν «όλοι μαζί τα φάγαμε». «Το μνημόνιο είναι ευλογία». Ότι είναι «μνημονιακότεροι του Τόμσεν». Πως κόβουν μισθούς και συντάξεις αλλά «συμπονούν» και  «συμπάσχουν». Ότι δεν πειράζει το 24% του  ΦΠΑ στα μακαρόνια καθότι υπάρχουν και τα γεμιστά.
    Τώρα, ως δικαιολογία για τις νέες μειώσεις  συντάξεων, ακούσαμε κι αυτό: Το κράτος,  εφόσον είναι σοβαρό – έτσι είπε ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Δημήτρης Καμμένος – θα βουτάει από τον παππού το κατοστάρικο που δίνει στον εγγονό του. Ακολούθως το κράτος θα παραδίνει το κατοστάρικο στον εργοδότη. Αποτέλεσμα: Αντί ο εγγονός να τρέχει για φραπέ και για τάβλι με το χαρτζιλίκι από τον παπού (τέτοιος τεμπελχανάς και κοπρίτης ο νέος), θα πηγαίνει για δουλειά για την οποία θα πληρώνεται με τα 100 ευρώ που το «σοβαρό» κράτος θα έχει βουτήξει από τον παππού! Τόμπολα!
    Το χειρότερο: Ο λεκτικός κυνισμός συνιστά έκφραση του ήδη εφαρμοσμένου κανιβαλισμού. Το μοντέλο Καμμένου ήδη εφαρμόζεται! Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας που αποκάλυψε η Real News, ήδη αυτή τη στιγμή 126.956 άνθρωποι στη χώρα μας – άνθρωποι που είναι εγγόνια και παιδιά μας, αδέρφια και γονείς μας – «ζουν» με μισθό 100 ευρώ το μήνα!
    Απ’ όπου, δηλαδή, και να το κοιτάξει κανείς, το συμπέρασμα είναι ένα: Αυτό που συμβαίνει και που ντροπιαστικά ανεχόμαστε να υφιστάμεθα από όλες τις μερίδες του μνημονιακού φάσματος, δεν μας αξίζει. Ούτε στα παιδιά μας. Ούτε στους γέροντές μας.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisements